Öğrenciler çanta yerine hafıza kartı taşıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 13:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir ilköğretim okulunda görev yapan iki öğretmen, öğrencilerinin taşıdıkları çantaların ağır olmasından dolayı, tüm kitapları taratıp dijital ortamda hafıza kartlarına kaydederek, öğrencileri kitap taşıma yükünden kurtardı.

Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'nda görev yapan İshak Dede ve Sevim Yılmaz isimli öğretmen, kendi imkanlarıyla sınıflarına kazandırdıkları "Akıllı Tahta"dan sonra ağır çantalara da çözüm buldular. Öğrencilerin ders çalıştıkları tüm kitapları, taratıp bilgisayara aktararak, hafıza kartına yükleyen öğretmenler, öğrencileri kitap taşıma yükünden de kurtarmış oldular.

Kitaplarını okulda bırakan öğrenciler, evlerine giderken yalnızca defter ve hafıza kartlarını götürüyorlar. Çocuklar, kitaptan verilen ödevleri, hafıza kartlarını bilgisayarlarına takarak kolayca bulup çalışabiliyorlar. Bilgisayarlara taktıkları hafıza kartlarıyla derslerini evde tekrarlayan ve kitapları ekrandan okuyan öğrenciler hem teknolojiyi kullanıyor, hem de kitap taşıma yükünden kurtuluyorlar.

Sınıflara konulan özel çoklu USB transfer aparatları sayesinde 10 öğrencinin ödevi 1 dakikada hafıza kartlarına yüklenebiliyor. Toplam 25 öğrenci bulunan sınıftaki öğrencilerin ödevlerini yüklemek sadece 3 dakika sürüyor.

Evde yaptıkları çalışmaları, sunumları ve ödevleri yine taşınabilir hafıza kartlarına yükleyerek okula getiren çocuklar uygulamadan çok memnun olduklarını belirtiyorlar. Böylece şikayete sebep olan ağır çantalar ortadan kalkarken, öğrenciler bilgisayar ortamında ders yaparak, değişik konuları araştırma, sunum hazırlama, tasarım yapma imkanına da kavuşuyorlar. Ayrıca evde yapılacak test uygulamaları da yine, hafıza kartlarına yüklenerek öğrenciler tarafından bilgisayar üzerinde işaretleniyor.

Kitaplarının ağır ve çok olmasından dolayı sırtlarında ağrılar olduğunu ifade eden öğrenciler, artık kitap taşımadıkları için güle oynaya okula geldiklerini söyledi. Veliler, "Çocuğumuzun çantası çok ağır olduğu için taşıyamıyordu, okula biz getirmek zorunda kalıyorduk. Artık çocuklarımız kendileri okula gelebilecekler. Bu uygulamadan çok memnunuz. Bunu düşünüp, uygulamaya getiren öğretmenlere çok teşekkür ederiz. Bu idealist öğretmenlerin yaptıkları işler bütün Türkiye'ye örnek olmalıdır" dediler.

Bu arada 25 er kişilik iki sınıfa sahip azimli 2 öğretmenin bu uygulamasında, en önemli mesele olarak değerlendiren evde bilgisayar olması konusunun da problem bulunmadığı anlaşıldı. 50 kişilik 2 sınıfta sadece 2 kişinin bilgisayar sahibi olmadığı öğrenilirken, bunlardan bir tanesinin bilgisayarı sınıfta yapılan bir organizasyonla karşılanırken, kalan bir öğrenciye de bilgisayar verecek hayırsever aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber